[ad_1]
نقشه سایت یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کرد. اینکه ما بتوانیم کمک به خزنده گوگل کنیم که در صفحاتی که ما اجازه میدهیم شروع به خزیدن کند بسیار عالی است. اینکه فضایی را داشته باشیم که تمام لینکهای که باید ایندکس شوند در آنجا لیست شود و این نقشه راه را به گوگل معرفی کنیم، میتواند بسیار در افزایش سئو سایت کمک کند.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس به طور پیشفرض از سایت مپ پشتیبانی نمیکند به همین خاطر باید این قابلیت را توسط افزونهای به سایت خود اضافه کنیم. معروفترین این افزونهها که این کار را برای ما انجام میدهند:
- افزونه Google XML Sitemaps
- افزونه Yoast Seo
اما اینکه شما قصد دارید از کدام یک از افزونههای بالا استفاده کنید نیاز به کمی تجربه دارد. ما قصد داریم در این مقاله تفاوت ایجاد نقشه سایت توسط این دو افزونه را به شما ارائه دهیم، تا در انتها بتوانید باتوجه به نیاز خود افزونه مورد نظر را فعال کنید.
کافیست بعد از نصب هرکدام از این افزونه ها در انتها سایت آدرس سایت خود sitemap.xml را وارد کنید. البته نقشه سایت افزونه Yoast با آدرس sitemap_index.xml ثبت میشود، اما با وارد کردن Sitemap.xml به طور اتوماتیک به صفحه نقشه سایت ریدایرکت خواهد شد، اما باید توجه داشته باشید که در افزونه Yoast Seo شما باید آدرس sitemap_index.xml را در گوگل وبمستر خود ثبت کنید.
مهمترین مسئله در انتخاب نقشه سایت کد تولید شده نهایی توسط این افزونهها است. چون دستوراتی که در صفحه نقشه سایت شما قرار است منتشر شود مستقیماً به سمت گوگل ارسال میشود و خزنده گوگل طبق کدهای این صفحه تشخیص میدهد به چه صورتی صفحات شما را ایندکس کند.
پس بهتر است اول تفاوت کدهای ایجاد شده توسط این دو افزونه را مورد بررسی قرار دهیم.
کد ایجاد شده برای نقشه سایت
سایت مپ شما به صورت دیداری است که توسط این افزونهها آماده شده است. برای مشاهده دقیق کدها میتوانید از view source صفحه استفاده کنید.
در صفحه اصلی هردو این افزونهها از قابلیت sitemapindex پشتیبانی میکنند، این قابلیت به شما این اجازه را میدهد که نقشه سایت خود را دسته بندی کنید. این کار به شما کمک میکند تا حجم نقشه سایت شما از ۱۰ مگابایت یا ۵۰۰۰ لینک بیشتر نشود و ساختمان داده بخشهای مختلف سایت شما مرتبتر باشد.
در بخش مدیریت هرکدام از این افزونهها که در ادامه به آن خواهیم پرداخت قابلیت تنظیم این بخشها وجود دارد، مثلا شاید شما احتیاجی نداشته باشید که برچسبهای سایت ایندکس شوند، به همین خاطر نباید این لینکها در Sitemap اضافه کنید.
افزونه Yoast Seo در هر نقشه سایت ۱۰۰۰ لینک قرار داده و بعد نقشه سایت بعدی را تولید میکند، اما افزونه Google XML Sitemaps اگر در ماه تعداد لینکهای تولید شده شما به عدد ۱۰۰۰ هم نرسید برای ماه جدید نقشه سایت جدید ایجاد میکند.


خب حالا که با بخش اول سایت مپ که ساختید آشنا شدید بهتره وارد یکی از اونها بشید تا بیشتر اونها رو تحلیل کنیم. نکتهای که باید بدونید اینه که تمام کدها تولید شده برای بخشهای مختلف یکسان بوده و هیچ تفاوتی بین کدهای دستهبندیها، برچسبها، پستها و post type ها نیستش، اما کدهای تولید شده توسط این افزونهها متفاوت هستش.
کد تولید شده توسط افزونه Yoast Seo به شکل زیر هستش :
|
<url> <loc>https://www.Siteshoma.com/Post-Link/</loc> <lastmod>2018–05–08T11:30:23+04:30</lastmod> <image:image> <image:loc>https://www.SiteShoma.com/wp-content/uploads/2017/10/image.jpg</image:loc> <image:title><![CDATA[Title Image]]></image:title> <image:caption><![CDATA[Caption image]]></image:caption> </image:image> </url> |
همانطور که میبینید این افزونه لینک تصاویر شما رو هم داخل نقشه سایت آورده که این کمک میکنه تا تصاویر شما ایندکس بشند و داخل گوگل وبمستر خودتون بتونید وضعیت ایندکس شدن تصاویر داخل گوگل رو هم بررسی کنید، که این ویژگی خوبی میتونه باشه. اما خیلی از فاکتورها رو اینجا نیاورده که این یکی از معایت این افزونه به عنوان نقشه سایت میتونه باشه.
البته یک مورد دیگه که باید بهش توجه کرد اگر تعداد تصاویر داخل پست زیاد باشه همه رو داخل نقشه سایت اضافه میکنه که بهتر این عدد تا ۱۰ فیلتر بشه، اما اگر ۲۰ تا تصویر هم داخل یک پست داشته باشید، اونها رو اضافه میکند.
کد تولید شده توسط افزونه Google XML Sitemaps
|
<url> <loc>https://siteshoma.com/category/cat-name/</loc> <lastmod>2018–07–17T22:13:22+00:00</lastmod> <changefreq>weekly</changefreq> <priority>0.6</priority> </url> |
شاید مهمترین فاکتوری که این افزونه رعایت نکرده، استفاده از تگ image داخل نقشه سایت هستش ( که البته این کار را توسعه دهنده میتواند برای شما انجام دهد ) اما همانطور که مشاهده میکنید فاکتورهای مهمی که در نقشه سایت با افزونه Yoast Seo رعایت نشده این افزونه اضافه کرده است.
changefreq : زمان بروزرسانی این بخش، که البته بهتره بگیم دوره زمانی که گوگل باید دوباره به این صفحه سربزند برای مشاهده تغییرات
priority : میزان اهمیت هرصفحه و تمایز بین صفحات، پیشنهاد ما این است که صفحه اصلی به علت بروزرسانیها و اهمیت بالا روی ۱ تنظیم شود، تا گوگل اهمیت این صفحه را کاملاً درک کند.
خب تا اینجا با این آشنا شدید که هرکدام این افزونهها کدها را چطور تولید میکنند، بهتره سری هم به بخش مدیریت این افزونهها بزنیم و میزان دسترسی به مدیریت این صفحات را مورد بررسی قرار دهیم.
بخش مدیریت تنظیمات نقشه سایت
بهتره بگیم افزونه Yoast Seo هیچ بخش مدیریتی برای این موضوع در نظر نگرفته است و به دکمه ایندکس و نوایندکس کردن این صفحات برای حضور در نقشه سایت بسنده کرده، اما افزونه Google XML Sitemaps یک پنل فوقالعاده در اختیار کاربر برای مدیریت این بخش مهم سایت در اختیار کاربر قرار میدهد.
قصد نداریم بخش مدیریت این افزونه را در این مقاله به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. در آینده مقالهای با عنوان آموزش کامل افزونه Google XML Sitemaps تهیه خواهیم کرد تا با نحوه عملکرد آن آشنا شوید. اما به طور کلی این افزونه به شما اجازه میدهد تا changefreq و priority را مشخص کنید، به شما اجازه استثنا قرار دادن صفحات برای حذف از نقشه سایت و اینکه کدام بخشها داخل سایت مپ حضور داشته باشند را میدهد.
نتیجه گیری نهایی
از لحاظ قابلیت افزونه Google XML Sitemaps خیلی دقیقتر روی این موضوع کار کرده است اما با این حال افزونه Yoast Seo با قرار دادن ابزارها خیلی از امکانات لازم برای مدیریت نقشه سایت را در اختیار شما میگذارد، مثل نوایندکس بودن یک صفحه باعث عدم حضور آن صفحه در نقشه سایت میشود.
بزرگترین تفاوت این دو افزونه در کد تولیدی توسط آنهاست که هرکدام میتواند ویژگیهای خاص خود را داشته باشد. شما برای وب سایت خود از کدام افزونه استفاده میکنید ؟
آیا این مطلب مفید بوده است ؟
امتیاز
( رای)
منبع